OBAVJEŠTENJA I NOVOSTI

U organizaciji i pod pokroviteljstvom odbojkaškog saveza FBiH i sportsko- turističkog odjela planine Vlašić od 27-29.08.2021 god, održat će se najveći odbojkaški spektakl ikada održan na Vlašiću-  ženski omladinski turnir u odbojci na planini Vlašić.    

Učestvuje 15 renomiranih ekipa iz cijele BiH i REGIONA.

Turnir počinje u petak 27.08 , a završava 29.08 –nedjelja, podjelom poklona i proglašenjem pobjednika i svečanim zatvranjem turnira).

-KOTIZACIJA BESPLATNA ZA UČESNIKE TURNIRA-

Prvi cilj organizacije ovog turnira je da se na jednom mjestu okupe juniorske ženske ekipe BiH, te da se napravi inicijalni korak u selektiranju vrlo kvalitetne juniorske ženske selekcije BiH, a po uzoru na našu seniorsku reprezentaciju BiH  koja ove godine je učesnik Evropskog prvenstva u odbojci za žene.

Također cilj je da  ovaj turnir pokaže svu raskoš naših planina, zdravstvene benefite za sportaše boravkom na planini u ljetnom periodu, te da na jednom mjestu okupimo najbolje mlade odbojašice BiH , kao i pred početak odbojkaške sezone da klubovi odigraju pripremne utakmice, ostvare blizak kontakt sa drugim ekipama.....

Ekipe će biti smještene u pansionskom  smještaju u samom centru Vlašića, gdje će  biti  na raspolaganju  3 dvoranska odbojkaška terena u dvorani Sunce  te jedan vanjski odbojkaški teren. U svakom trenutku će biti 3 utakmice aktivne u dvorani kako bi ekipe odigrale što više utakmica koja nudi vrhunske uslove  te korištenje teretane i vanjskog terena.

Organizator ekipama omogućava organizirano posjetu Eko –Fis Vlašić ( zoo vrt, jezero...), vožnja kvadro vozilima do 18 osoba, vožnja planinskim stazama na električnim biciklima kako bi se vidjele ljepote planine u ljetnom periodu, posjeta eko naseljima, šetnje po planini Vlašić....

Maximalan broj osoba po ekipi je 15 ( 12 igračica + 3 Staff).

Cijena po osobi je 100 KM za OBA  polupansiona- (2 noći- doručak-večera) . --Dolazak i početak turnira u petak 27.08. u 10h sa obezbjeđenim  kasnim  ručkom-sendvič i voćem te večera.  Subota 28.08. –početak turnira u 9h (doručak-ručak-večera- roštiljada na otvorenom za sve učesnike na platou), te nedjelja također početak turnira u 9h –doručak, i zatvaranje turnira u 12h....

Godišta učesnica su 2003 i mladje..........

Organizator je dužan obezbijediti vodu za sve učesnike, ljekarske timove za sva 3 dana, zvanične sudije, veliki broj poklona kao  što su komletne garniture dresova za ekipe, odbojkaške lopte Mikasa, opreme za odbojkašice, te posebne poklone za najbolje igračice turnira. Zbog velikog interesovanja a ograničenog broja ekipa, zadnji rok za prijavu je 30.07.2021 god. na mail    Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Najavljen na ovaj izuzetan turnir i ekipe iz regiona, ( Hrvatska, Srbija).

Kao gost turnira najavljujemo Predsjednika odbojkaškog Saveza BiH g-dina Aliju Fatića te stručni  tim za selekciju igračica potencijalnih za širi spisak juniorske reprezentacije BiH, a odabran od odbojkaškog Saveza BiH.

                                                                                                     OSFBIH