OBAVJEŠTENJA I NOVOSTI

Obavještavaju se delegati da ubuduće prilikom slanja rezultata sa utakmica napomene i sankcije - crvene kartone šalju na sljedeći način:

"CK. ime i prezime, broj igrača/ice, naziv kluba"

 

"CŽKI. ime i prezime, broj igrača/ice, naziv kluba"

"CŽKO. ime i prezime, broj igrača/ice, naziv kluba"

 

Obavezno se mora upisati ime i prezime osobe koja je dobila crveni karton. Koristite skraćenice:

CK - crveni karton

CŽKI - crveni i žuti zajedno/isključenje

CŽKO - crveni i žuti odvojeno/odstranjenje

 

OSFBIH

Poštovani gosp. Fatić,

Nakon što su se impresije sa seminara sudaca i delegata-kontrolora suđenja OS Federacije BiH, održanog u Čitluku proteklog vikenda, slegle još više sam postao svjestan kvalitete cjelokupnog događaja. Prvenstveno se kvaliteta ogleda u ozbiljnosti pristupa svih učesnika seminaru (od najmlađih do najstarijih), a potom u pripremi i provedbi kako interesantnih i kvalitetnih tema koje su obrađivane tako i tehničke podrške u kompletnoj realizaciji. Zaista, za svaku pohvalu.

Izražavam još jednom svoju iskrenu zahvalnost Vama osobno i gosp. Milošu Jelčiću na upućenom pozivu i mogućnosti razmjene svojih iskustava s iskustvima vaših kolegica i kolega, a posebno na istovremenom stjecanju novih saznanja i iskustava kako u organizaciji samog seminara i što je još važnije u organizaciji odbojkaških natjecanja na razini OS BiH i OS Federacije BiH. Tu moram spomenuti i zahvaliti se kolegi Zdravku Jakiši koji je odigrao vrlo značajnu ulogu veznog igrača u svezi moje pripreme i dolaska na seminar. Koristim priliku još jednom zahvaliti se na pruženom gostoprimstvu i vrlo ugodnom druženju i vremenu provedenom s Vama, Vašim najbližim suradnicima i ostalim kolegicama i kolegama.

Stečena znanja i iskustva s ovog seminara detaljno će prenijeti članovima Odbora za suđenje HOS-a (po pitanju problematike uz suce i delegate) i nadležnim osobama u uredu HOS-a (po pitanju organizacije odbojkaških natjecanja na nacionalnoj razini u RH), te kao okorjeli optimista vjerujem da će moje sugestije i prijedlozi pasti na plodno tlo.

Na kraju želim Vama osobno puno uspjeha na privatnom i poslovnom planu, a članovima Vaših saveza mnogo sportskih uspjeha na državnoj i međunarodnoj razini.

Sa poštovanjem,

Ante Matijaca 

Mandatnim kaznama se kažnjavaju:

- Rašid Tubić trener ŽOK "Bosna" Kalesija - nastup bez vidno istaknute trenerske legitimacije. Kazna od 100 KM.

- ŽOK "Lukavac" Lukavac - nepropisna oprema igračica. Kazna od 100 KM.

Navedene kazne su dužni uplatiti do 8.11.2019. 

 

OSFBIH 

Obavještavaju se službena lica da su dužna do utorka u 12.00 dostaviti podatke odnosno izmjene podataka za adresar službenih lica

 

OSFBIH

 

 

Pozivaju se Klubovi članovi OSFBiH da izvrše prijavu takmičenja u mlađim kategorijama.

Prijave izvršiti pismenim putem do 29.11.2019 god.(da dođu u kancelariju saveza) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem pošte na adresu saveza ili putem Faxa 035 360 421. Prijave moraju biti ovjerene od strane Kluba pečatom i potpisane od ovlaštene osobe Kluba. Prijave koje stignu nakon određenog roka neće biti prihvaćene.
Nakon izvršenih prijava Takmičarska komisija će zasjedati i odrediti grupe a nakon toga biće raspisan Konkurs za domaćinstva.

Godišta koja imaju pravo nastupa za mlađe kategorije:

- Pionirke2005.i mlađe,
- Pioniri2004.i mlađi,
- Kadetkinje 2003.i mlađe,
- Kadeti2002.i mlađi,
- Јuniorke 2001.i mlađe,
- Juniori 2000.i mlađi.

OSFBiH